<b id="a72px"><address id="a72px"><optgroup id="a72px"></optgroup></address></b>

<b id="a72px"></b>

<b id="a72px"><small id="a72px"><meter id="a72px"></meter></small></b>

微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語四級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容
    A theme is emerging from the flood of recent corporate earnings reports: cost cuts are boosting profits. Investors are cheering, but they shouldn't. Even in these tough times, more CEOs should be talking about how they are seeking out investments, developing new technologies and making acquisitions.
That's what will set their companies up fora stronger future. Intel Corp.'s former CEO Gordon Moore had it right when he said years ago that "you can't save your way out of a recession." He meant that even in the toughest times, companies have to spend money on new ideas.Recessions always end, Moore often said, and when they do, companies that embraced innovation (創新)during the downturn won't be stuck with obsolete products and services. Instead, they'll have new things to offer' once demand picks up again.
    "Customers don't come out of recessions spending the way they did before," said Chunka Mui, who has studied how companies can capitalise on opportunities during crises at his Chicago-based consulting firm, The Devil's Advocate Group. "They demand something different."
    Surprisingly few companies are following Moore's advice of innovating during recessions. Many have been weakened by the pullback in consumer and business spending as well as tight credit conditions,which is making it harder for companies to get loans to fund their operations. That's driven some to hold cash and make drastic cost cuts. They're slashing (大幅度削減)jobs and wages and closing stores and factories.
    The aggressive cuts have allowed companies to exceed Wall Street's expectations for their earnings. In fact, the"good" news has sent the Dow Jones industrial average above 10,000 for the first time in a year. The problem is that too many companies are making widespread, not focused cuts. They're telling every division to cut 10 percent of their work force or slashing marketing dollars by the same amount companywide.
    "That is a quick way to rid a company of costs. But it doesn't help it get in a better position going forward",says Cesare Mainardi, managing director at the consulting firm Booz & Co.and coauthor of the new book Cut Costs, Grow Stronger, "and a downturn like this should force people's hand".
1.[單選題]How do consumers change after the economic crisis?
  • A.They lose confidence in the market.
  • B.They start to live within their means.
  • C.They have different ways of spending.
  • D.They try to avoid unnecessary expenditure.
  • 解題思路:根據題干中的consumers可將本題出處定位于第3段。 第3段在引用梅振家的話時提到,顧客不會在衰退結束后還保留和以前一樣的消費方式,他們需要不同的東西,故答案為C。對市場失去信心和量入為出應該是在衰退期間顧客的表現,而非衰退后,故排除A和B。D是文中所提到的衰退期間許多公司的做法,而非顧客的,故排除。
2.[單選題]According to Gordon Moore, when the recession ends, companies that didn't innovate will
  • A.enjoy faster development with the money saved
  • B.set up more factories as consumer demand grows
  • C.be hindered by out-of-date products and services
  • D.attract more customers with traditional products
  • 解題思路:根據題干中的Moore和recession ends將本題出處定位于第2段倒數第2句。 第2段倒數第2句提到,穆爾常說,當危機過去時,曾經在低迷時期奉行革新的公司將不會被過時的產品和服務所困住。反過來可推斷,在經濟危機時不進行革新的公司會被過時的產品和服務所拖累,故答案為C,同時排除B。由該段第2句可知,摩爾不提倡節約成本,故排除A。D內容屬于主觀臆斷。
3.[單選題]What does the author think companies should do during a recession?
  • A.Cut jobs and wages so as to save more money.
  • B.Seek ways to make the company go forward.
  • C.Try hard to get loans to fund their operations.
  • D.Motivate the employees by raising the salaries.
  • 解題思路:根據題干中的companies should do during a recession可將本題出處定位于第1段第3句。 第l段第3句提到,即使在這些艱難的時期,更多的首席執行官們應該討論如何尋求投資、發展新技術以及進行收購。由此推斷,作者認為在目前的經濟危機下,各公司應該尋求使公司發展前進的路子。B符合文意,故為答案。A與第l段第2句意思相反。C是根據第4段第2句設的干擾項。D屬于過度推斷。
4.[單選題]What's Cesare Mainardi's opinion about companies' large-scale cuts?
  • A.They do no good to companies' future development.
  • B.They help the companies out of the crisis quickly.
  • C.They are the only way to get the expected profits.
  • D.They force the employees to work much harder.
  • 解題思路:根據題干中的Cesare  Mainardi可將本題出處定位于文章最后一段。 文章最后一段段首直接引用切薩雷·馬伊納爾迪的話時提到,“那是一種使公司快速降低成本的方法。但它不會幫助公司獲得有利位置更好地前進”。第l句中的that和第2句的第一個it都是指上段末提到的公司大范圍裁員或減少營銷費用,而A則是對it doesn’t help…going forward的同義轉述,故答案為A。
5.[單選題]What can be the best title for this passage?
  • A.Recession Not as Bad as Expected
  • B.Ways to Save You Out of the Crisis
  • C.Financial Crisis Spreading the World
  • D.Innovation Needed Even in Recessions
  • 解題思路:本題考查文章標題,故將出處定位于全文。 文章第l段即點明,在危機時期公司的投資者不應為削減成本能盈利而高興,而應革新,尋求公司發展的新途徑,接下來的兩段則分析為什么要在經濟衰退期進行革新,最后三段則說明很多公司在經濟衰退期不革新而是大幅裁員和削減營銷費用的壞處。由此不難看出,本文都是圍繞經濟衰退期應該進行革新這一主題而論述。四個標題中,與這一主題最符合的標題是D。
大學英語四級在線題庫
  • 參考答案:C,C,B,A,D
时时彩四星